Santi-Shop
fruitlavandeplage
A A A

DragonspiceZoete Amandel olie(Prunus amygdalus dulcis) Bio



  Zoete Amandel olie(Prunus amygdalus dulcis) Bio in koopmandje bijvoegen  
Dragonspice Zoete Amandel olie(Prunus amygdalus dulcis) Bio
  100 ml - SFr. 5,25
SFr. 52,50/l
  OUGD ≥ 30/10/2013

Zoete amandelolie is rijk aan essentiële vetzuren en onverzeepbare bestanddelen en heeft regenererende, herstructurerende en hydraterende eigenschappen. Ze is ook rijk aan vitaminen en wordt aanbevolen voor een droge en gevoelige huid (baby). Ze wordt voor lichaams- en haarverzorging gebruikt.

Amandel olie is uit voedingsoogpunt vanwege het hoge gehalte aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren bijzonder waardevol. De vruchten, licht geroosterd, geven aan zachte amandelolie iets van gegrilde hazelnotenboter. Haar zeer fijne smaak is in harmonie met zoute en zoete etenswaren. Zij is een uitstekende kruidolie en tevens een zeer zachte keukenolie die zeer goed past bij salades, vis, eend en kip en voor het maken van marinades, desserts en gebak.

Meer infoOnderstaande informatie verbergen

Latijnse naam: Prunus amygdalus dulcis

Ingrediënten

(INCI): Prunus amygdalus dulcis oil*
* ingrediënten afkomstig uit de biologischelandbouw

Gebruikt deel: amandel

Herkomst: USA

Productie

- koudgeperst en verkregen uit eerste persing
- van gecontroleerd biologische teelt

Kenmerken

Vloeiend, lichtgele kleur, zeer zachte smaak.

Eigenschappen

- Uitwendig gebruik: gezichtsreiniger, herstructurerend, voedend, kalmerend, hydraterend, voorkomt uitdroging van de huid die haar langzaam absorbeert.
Inwendig gebruik: rijk aan olie, eiwit en mineraalzouten. Zoete amandelolie is een bron van vitaminen A en B en stimuleert de intellectuele functies, in het bijzonder het geheugen. Zij is bovendien een tonicum voor de ogen en ondersteunt de groei. Laxatief, tegen anemie, galstenen (lithiase), ontsteking, hoest (expectorans), wormen.

Traditionele aanwijzingen

- Uitwendig gebruik: irritatie van de huid, jeuk, dermatose, pruritus, droge huid, psoriasis, huiduitslag, make-up, Striae (ook striemen of zwangerschapsstrepen genaamd), pijnlijke borstkloven, handkloven.
- Inwendig gebruik: ontsteking van de spijsverteringswegen, darmwormen, herstel, constipatie, droge hoest, nierstenen, bronchitis.

Gebruiksaanwijzingen

- Uitwendig gebruik: als gezichtsreiniger en voor massage zuiver gebruiken of gemengd met 1% tot 3% etherische oliën, naargelang de gezochte eigenschappen, of met andere plantaardige oliën.
- Intern gebruik: voor het kruiden en het koken.

Voorzorgsmaatregelen

Koel en buiten het rechtstreekse licht bewaren.

Santi-shop code: DS002

Materialenrecycling:

Klanten die dit product hebben gekocht kochten ook
Bioflore Koriander (Coriandrum sativum) Bio
Koriander (Coriandrum sativum) Bio
etherische olie
Merk: Bioflore
Bioflore Eucalyptus radiata Bio
Eucalyptus radiata Bio
etherische olie
Merk: Bioflore
Bioflore Scharlei (Salvia sclarea)  Bio
Scharlei (Salvia sclarea) Bio
etherische olie
Merk: Bioflore
Bioflore Basilicum (Ocimum basilicum) Bio
Basilicum (Ocimum basilicum) Bio
etherische olie
Merk: Bioflore
Herbalgem Slankheid Pack: 1 Celluseve + 1 Celluligem
Slankheid Pack: 1 Celluseve + 1 Celluligem
slankheids- en anti-cellulitiskuur
Merk: Herbalgem
Bioflore Patchouli (Pogostemon cablin) Bio
Patchouli (Pogostemon cablin) Bio
etherische olie
Merk: Bioflore